20 de Ani de Agricultură Ecologică: Povestea Noastră la BioFarmland

Bună ziua dragi prieteni, sunt fondatoarea BioFarmland, și astăzi, stau cu un zâmbet larg pe buze, gândindu-mă la călătoria extraordinară a ultimilor 20 de an de BioFarmlandi. De la o idee născută din pasiunea pentru natură și alimentație sănătoasă, BioFarmland a crescut într-o adevărată oază ecologică, unde respectăm și celebrăm pământul și roadele sale.

Ajunsă în România acum două decenii, provenind din pitorescul Elveției, m-am confruntat cu provocări și descoperiri care mi-au modelat nu doar cariera, dar și sufletul. Cu fiecare sămânță plantată și fiecare recoltă, am învățat să iubesc această țară, cultura sa bogată și oamenii săi calzi. BioFarmland a devenit un simbol al agriculturii ecologice, un loc unde cerealele noastre certificate ecologic, cum ar fi Einkorn (Alac), Spelta, Secară și Grâu sunt cultivate cu grijă și respect față de natură.

Vă invit să călătoriți alături de mine prin această poveste, să descoperiți cum un vis s-a transformat într-o realitate plină de culoare, gust și sănătate.

2004 - Anul Pionieratului
Anul 2004, să spunem  - o dată exactă - a marcat începutul unei aventuri incredibile. Fratele meu a fost primul care a pus piciorul pe pământul roditor al României, deschizând calea pentru ceea ce urma să devină BioFarmland. În acele prime zile, totul era nou și provocator. Limba română era un cântec neînțeles, iar cunoașterea localnicilor și a terenului erau doar niște enigme pe care abia așteptam să le descifrez.

2008 - Anul Schimbării
În 2008, m-am mutat și eu de tot în România, hotărâtă să împărtășesc viziunea și pasiunea pentru agricultura ecologică. Și cum multe începuturi nu sunt chiar cele mai ușoare, una dintre parcelele noastre a fost „stropită” la propriu și la figurat de vecini. O experiență dureroasă care a dus la pierderea unei recolte, dar și la un proces câștigat pe cale legală.. Acest incident ne-a întărit hotărârea de a promova agricultura ecologică și a fost un pas important în evoluția noastră, chiar dacă din cauza stropirii a fost necesar să așteptăm încă 3 ani pentru ca pământul să își revină. 

Lupta și Reziliența
În primii ani, am învățat rapid că agricultura nu este doar despre semănat și recoltat. E despre lupta cu elementele neprevăzute - de la utilaje defecte la vreme capricioasă. Dar fiecare obstacol a fost o lecție prețioasă. Am învățat să vorbesc „cu mâinile și picioarele", să mă adaptez și să îmbrățișez frumusețea și complexitatea limbii române. Am învățat să fiu recunoscătoare pentru fiecare zi și pentru fiecare om care a ales să ne susțină și să ne învețe.

2009 - Anul Inovațiilor
Pe măsură ce am înaintat în 2009, BioFarmland a început să-și lărgească orizonturile. În ciuda faptului că agricultura ecologică nu beneficia de subvenții speciale, ne-am îndreptat atenția către îmbunătățirea și extinderea infrastructurii noastre. Am construit acoperișuri noi, am extins spațiile de stocare și am transformat o hală într-un spațiu de manufactură, respectând standardele industriei alimentare. Acestea au fost ani de muncă intensă, ani în care am construit o bază solidă pentru tot ceea ce BioFarmland reprezintă astăzi.

Arta Românească și Pasul spre Alimentația Sănătoasă
Am fost introdusă în arta românească de a face țuică din prune, o experiență interesantă, dar am descoperit că pasiunea mea se îndreaptă mai mult spre crearea de alimente sănătoase. Așa am început să producem muștar și să căutăm mori pentru a produce făină de calitate din cerealele noastre antice.

2010 - 2013: Dedicare și Creștere
În această perioadă, BioFarmland a cunoscut o creștere semnificativă. Am avut prima noastră recoltă mare de Spelta și am lansat „Manufactura". Am cultivat plante precum Galbenele, Albastrele și Marar, pe care le-am transformat în ceaiuri și condimente. Piața românească a început să aprecieze valorile și calitatea produselor noastre ecologice, iar eu personal m-am simțit onorată să contribui la un stil de viață sănătos și sustenabil.

Colaborări și Extinderea în Comunitate
Am început să vând produsele noastre în Arad și Timișoara, extinzând treptat piața noastră. Am creat și un magazin online, care a devenit o poartă de acces pentru o „familie mare de clienți din toată țara”. Astfel, BioFarmland a devenit mai mult decât o fermă - a devenit o comunitate.

2014 - Dublarea Capacității
Anul 2014 a fost unul de consolidare și extindere. Am construit o nouă hală de depozitare pentru cereale, dublându-se astfel capacitatea de stocare. Aceasta a fost o investiție esențială, mai ales că am avut o recoltă minunată în acel an. În agricultură, independența de a-ți stoca propriile produse este vitală pentru o gestionare eficientă a resurselor.

Tehnologie și Independență
Am îmbunătățit modul în care stocăm cerealele venite direct de pe câmp, adăugând ventilatoare suplimentare, o măsură esențială pentru menținerea calității produsului. Aceste inovații tehnologice ne-au permis să avansăm, menținându-se în același timp angajamentul față de practicile ecologice.

2015-2018: Adaptare și Diversificare
În acești ani, ne-am adaptat continuu la schimbările climatice și de piață. Am construit o căsuță pe o căruță pentru paznici și am renovat biroul, creând un mediu de lucru mai confortabil și eficient. Pe partea de produse, am introdus obligatoriu codurile de bare și ne-am modernizat procesele pentru a rămâne competitivi.

Extinderea Manufacturii
Ne-am concentrat și pe dezvoltarea manufacturii. După ani de zile de a produce muștar cu o râșniță mică, în 2018 am investit într-un mic lanț de producție pentru mustar, inclusiv o moară performantă și o mașină de etichetat. Aceste schimbări au reprezentat un salt major în calitatea și eficiența producției noastre.

Parteneriate și Recunoaștere
Parteneriatele stabilite în această perioadă au fost vitale pentru expansiunea noastră. Am colaborat cu magazine și restaurante care valorifică produsele noastre ecologice, iar recunoașterea muncii noastre a început să se răspândească în întreaga țară. Aceste succese ne-au motivat să continuăm cu aceeași pasiune și dedicare.

2019 - Anul Provocărilor și Adaptărilor
Anul 2019 a venit cu provocări semnificative, dar și cu momente de triumf. Am implementat tehnologia GPS în practicile noastre agricole, demonstrând că tehnologia modernă poate conviețui armonios cu agricultura ecologică. În ciuda unei recolte slabe, cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile, spiritul nostru nu a fost zdruncinat. Am continuat să ne adaptăm și să inovăm.

2020 - Anul Schimbării
Venirea pandemiei de COVID-19 în 2020 a reprezentat o perioadă intensă și plină de emoții pentru întreaga lume. În ciuda dificultăților, am reușit să ne menținem operațiunile stabile, mulțumită magazinului nostru online care a permis clienților să acceseze produsele noastre, chiar și în aceste vremuri tulburi.

2021 - Construind Viziuni
Anul 2021 a fost marcat de începerea construcției mult așteptate a halei frigorifice. A fost un an record pentru recolta noastră, demonstrând încă o dată eficiența metodelor noastre de agricultură ecologică fără plug, care păstrează apa în sol și susțin creșterea sănătoasă a plantelor.

2022-2023 - Înainte spre Un Viitor Sustenabil
Continuând cu succesul anului anterior, 2022 și 2023 au adus noi realizări. Am pus primii paleți în noua noastră hală frigorifică, un pas major în eficientizarea procesului de pregătire a recoltelor. Ne-am modernizat emblema, reflectând evoluția și maturizarea brandului BioFarmland. De asemenea, am introdus schimbări minore în ambalajele noastre pentru a le face și mai sustenabile.

Privind spre Viitor
Privind înapoi la acești 20 de ani, simt o mândrie profundă pentru tot ceea ce am realizat împreună cu echipa BioFarmland. Am crescut nu doar ca afacere, ci ca o comunitate care împărtășește o viziune comună pentru un viitor mai sănătos și mai sustenabil. Și chiar dacă drumul nu a fost întotdeauna ușor, pasiunea și dedicarea noastră pentru agricultura ecologică ne-au condus mereu înainte.

Pe măsură ce ne aplecăm asupra acestor 20 de ani extraordinari, reflectăm la impactul pe care BioFarmland l-a avut asupra comunității și mediului înconjurător. Fiecare pas, fiecare decizie, fiecare dificultate și fiecare succes ne-au adus mai aproape de realizarea visului nostru de a cultiva un viitor mai verde și mai sănătos.

Suntem profund recunoscători clienților noștri, partenerilor și întregii comunități pentru susținerea neclintită și pentru că au ales să împărtășească cu noi această călătorie. Este o bucurie să vedem cum produsele noastre, de la cerealele certificate ecologic până la delicioasele noastre făinuri proaspăt măcinate și arpacaș, ajung pe mesele oamenilor care prețuiesc calitatea și sustenabilitatea.

Viziunea BioFarmland rămâne fermă: să continuăm să creștem și să inovăm, respectând angajamentul nostru față de pământ și față de comunitatea noastră. Așteptăm cu nerăbdare să scriem împreună următoarele capitole ale acestei povești remarcabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright 2024 www.biofarmland.ro

× Bună!